Der findes andre ringe end vielsesringe – også til mænd

Det er blevet mere almindeligt, at mænd går med smykker, og tendensen fortsætter. Det gælder både halskæder, armbånd og ringe til mænd. Og i dag er der adskillige smykkefirmaer, der har specialiseret sig i herresmykker.

Det gælder f.eks. Northern Legacy, som siden 2015 har skabt og forhandlet robuste og maskuline smykker til stilbevidste moderne mænd – og har som sit erklærede mål at udfordre de gængse sociale konventioner om mænd og smykker.

Ringe til mænd – før og nu

Der har været en periode, hvor stort set de eneste ringe til mænd, der blev brugt her til lands, var vielsesringe – og selvsagt kun af mænd, der var gift. Men før i tiden var det anderledes; i mere farveglade tider, som ved solkongens hof eller i rokokoperioden, yndede overklassens mænd at pryde sig med ekstravagante fingerringe.

En anden type ringe til mænd var imidlertid af større praktisk betydning: signetringe, som af magthavere, adelige og andre standspersoner blev brugt til at markere breve med et personligt segl, omtrent som vi nu til dags anvender stempler, visitkort og MitID.

Signetringene trådte i baggrunden, efterhånden som mere moderne identitetsmarkeringer kom frem. Men i dag er de ved at få en renæssance på grund af deres markante, tidløse og samtidig traditionelle form og stil, og fordi de stadig er velegnede til at pryde med symboler eller sten.

Signetringe er også glimrende til kvinder

En stor del af de ringe til mænd, Northern Legacy designer og sælger, er netop af typen signetringe, og mange af dem er udstyret med runer eller andre symboler, der kan spores tilbage til vikingetiden og gammel nordisk mytologi. Northern Legacys sortiment af ringe til mænd omfatter også andre og i mange tilfælde mere enkle typer ringe.

Men signetringe udstråler egenskaber som mod, råstyrke og selvtillid, og Northern Legacy pointerer, at disse ringe også sagtens kan bruges af kvinder.

Holdbarhed og livstidsgaranti

Ringe til mænd og andre herresmykker fra Northern Legacy adskiller sig fra mange andre brands af designersmykker ved materialerne, som ikke er sterling sølv eller 18 karats guld, men rustfrit stål med en PVD-belægning, som ikke blot giver smykkerne et sølv- eller guldtonet finish, men også gør dem så holdbare og slidstærke, at de leveres med livstidsgaranti. Smykker fra Northern Legacy er beregnet til daglig brug; de tåler vand, sved og parfume, så du kan roligt gå med dem hele tiden!